Przygotowanie:
1.Tapiokę zalewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na godzinę.
2. Po godzinie podgrzewamy tapiokę na małym ogniu, mieszając, aż całość lekko zgęstnieje, a tapioka przyjmie konsystencję żelkowych kulek (ok 10min.)
3. Na dnie salaterki układamy kilka kostek białej czekolady i zalewamy ją gorącą tapioką.
4. Truskawki rozgniatamy delikatnie widelcem i mieszamy z miodem.
5. Na lekko przestudzoną tapiokę nakładamy truskawki.
6. Chowamy do lodówki na godzinę.
Smacznego!
Składniki (2-3 porcje):
- puszka mleka kokosowego
- 1/3 szklanki tapioki
- 2 szklanki truskawek
- łyżka miodu
- kilka kostek białej czekolady (opcjonalnie) - POLECAM!
Deser i przepis, który podpatrzyłem u kolegi. Dzięki tapioce, która po lekkim podgotowaniu przybiera konsystencję miękkich żelek, staje się on czymś obłędnym i uzależniającym!
Kokosowo - truskawkowy pudding z tapioką
504 568 446
sailingforchange@gmail.com