Przygotowanie:

 

1.Tapiokę zalewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na godzinę.

2. Po godzinie podgrzewamy tapiokę na małym ogniu, mieszając, aż całość lekko zgęstnieje, a tapioka przyjmie konsystencję żelkowych kulek (ok 10min.)

3. Na dnie salaterki układamy kilka kostek białej czekolady i zalewamy ją gorącą tapioką.

4. Truskawki rozgniatamy delikatnie widelcem i mieszamy z miodem. 

5. Na lekko przestudzoną tapiokę nakładamy truskawki.

6. Chowamy do lodówki na godzinę.

 

Smacznego!

 

 

Składniki (2-3 porcje):

- puszka mleka kokosowego

- 1/3 szklanki tapioki

- 2 szklanki truskawek

- łyżka  miodu

- kilka kostek białej czekolady (opcjonalnie) - POLECAM!

 

Deser i przepis, który podpatrzyłem u kolegi. Dzięki tapioce, która po lekkim podgotowaniu przybiera konsystencję miękkich żelek, staje się on czymś obłędnym i uzależniającym! 

Kokosowo - truskawkowy pudding z tapioką

504 568 446

sailingforchange@gmail.com