Pewnie, że tak i to bardzo smacznie!

 

Zamiast popularnego kremu, zawierającego mnóstwo niezdrowych tłuszczów utwardzonych, a także rafinowanego cukru, polecam chlebek (najlepiej pełnoziarnisty) posmarować:

 

- masłem orzechowym (wiele popularnych produktów podobnie jak nutella zawiera sporo tłuszczów utwardzonych, dlatego warto przeczytać etykietkę. Świetnie jeśli zawartość orzechów przekracza 95% - można takie znaleźć w Lidlu) a na wierzchu ułożyć pokrojone owoce - ja uwielbiam z bananem i jabłkiem

 

- Tahini (pasta sezamowa) polana melasą z chleba świętojańskiego - mój faworyt!!!

 

Obie propozycję nie są tanie, ale przecież nutella też nie jest. Poza tym tahini można spróbować zrobić samemu, a i wydajność jednego słoika pasty tahini jest dużo większa niż porównywalnego      z nutellą.

 

Smacznego!

Czy nutellę da się zastąpić?

sailingforchange@gmail.com

504 568 446

518 860 173