Bezglutenowe batony wegańskie jako idealny zamiennik batonów sklepowych. Bogate we wszelkie składniki odżywcze, proste w przygotowaniu a przede wszystkim o niebo zdrowsze:)
Przepis na ok 14 batonów.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Owoce zalewamy gorąca wodą i czekamy chwilę, aż zmiękną
W garnku roztapiamy olej kokosowy i dodajemy syrop, bądź miód - dokładnie mieszamy
Pozostałe składnki oprócz banana wrzucamy do miski. Dodajemy odsączone owoce, olej i jeszcze raz wszystki dokładnie mieszamy. Jeżeli powstała masa nie jest zbyt klejąca, dodajemy pół rozgniecionego banana.
Wąska blachę wykładamy papierem do pieczenia. 180 stopni, 30 min.
Możesz dowolnie żonglować składnikami np. dodając ulubione owoce, albo płatki. Zamiast amarantusa możesz dodać np.płatki jaglane. Jeśli nie zależy Ci na wersji bezglutenowej użyj popularnych płatków owsianych. Sportowcom, szczególnie w okresie treningowym, zdecydowanie polecam jednak moją wersję
Smacznego!
Batony energetyczne
504 568 446
sailingforchange@gmail.com